Sluit aan bij de Progressive International!

België de voorbije dagen: de extreemrechtse partij Vlaams Belang (VB) nodigt Steve Bannon en Marine Le Pen uit, de fascistische beweging Schild en Vriend blijft valse propaganda verspreiden terwijl de Belgisch regering een pathetisch spelletje speelt rond het VN-migratiepact.

Nieuwe nationalistische bewegingen bundelen hun krachten om een agenda van schijnheiligheid en onverdraagzaamheid te promoten. De hoogste tijd voor progressieven om onze eigen internationale beweging vorm te geven en te strijden voor een rechtvaardige wereld.

Dat is de reden waarom Bernie Sanders en Yanis Varoufakis alle progressieven wereldwijd oproepen om een internationale beweging op te richten om de opkomst van autoritarisme te bestrijden.

Deze ‘Progressive International’ wil mensen wereldwijd verenigen rond een visie van gedeelde welvaart, veiligheid en waardigheid voor allen.

We moeten samen een niet-mis-te-verstane boodschap uitsturen dat de manier om de nationalistische internationale agenda van de Donald Trumps, de Viktor Orbans, de Matteo Salvini’s en andere xenofoben op onze wereld te verslaan, ligt in het voeren van een progressief beleid en het verkiezen van kandidaten die ons allemaal vertegenwoordigen, op elke continent en in elk land.

Onze strijd gaat over het bekampen van de giftige ideologieën en de horror die we minder dan een eeuw geleden over ons heen kregen. Het is bovendien een strijd die we kunnen winnen – samen. Sluit aan bij de Progressive International: https://www.progressive-international.org/

Carpe DiEM!