Oproep voor MEP kandidaten in België

Het is beslist! In een interne algemene stemming hebben de leden van DiEM25 groen licht gegeven om ons kandidaat te stellen voor de Europese verkiezingen in België.

We zullen in België niet deelnemen als een politieke partij maar als een kieslijst in de Nederlandstalige en Franstalige kiescolleges, met kandidaten die het Europese Lente-programma volledig steunen. 

Voor dit doel hebben we een alliantie opgezet met het Brusselse Comité van Génération.s en LIVRE, met wie we al samenwerken op het pan-Europese niveau. Dit is Europa in actie! Zoals steeds blijven we openstaan voor andere bewegingen en organisaties die zich willen aansluiten bij deze onderneming. 

De volgende stap voor onze Belgische kiesvleugel (BE European Spring / BE Europese Lente / BE Printemps européen) is open voorverkiezingen te houden voor onze lijst van kandidaten die zullen deelnemen aan de Europese Parlementsverkiezingen. Dit betekent dat, als je een Europees paspoort hebt, ongeacht of je de Belgische nationaliteit hebt, je je bij ons kunt aansluiten en je kandidaat stellen! 

Net als in onze recente voorverkiezingen in Duitsland, waar we Duitse, Griekse, Oostenrijkse, Kroatische en Poolse kandidaten op onze lijst verkozen hebben, hopen we ook in België een echte Europese lijst op te stellen – zoals het zou moeten gaan bij Europese verkiezingen! 

Daarom openen we nu onze oproep voor kandidaten, voor elkeen die zich kandidaat wil stellen voor het Nederlandstalige of het Franstalige kiescollege en zich identificeert met ons Europese Lente-programma. De kandidaat hoeft niet noodzakelijk lid te zijn van DiEM25, Génération.s of LIVRE. We nodigen bewust ook leden van andere Belgische politieke partijen of bewegingen uit om zich bij ons kandidaat te stellen. 

Deze open oproep vangt aan op 14 december en eindigt op 14 januari. De online voorverkiezing van de kandidaten volgt daarop van 15 tot 25 januari. 

Wil je een kandidaat zijn voor de Europese Lente in België en toetreden tot het Europese Parlement na de verkiezingen? Solliciteer dan nu!

Wil je de handen uit de mauwen steken voor onze campagne in België? Surf dan naar ons BE European Spring Slack channel om deel te nemen in een van onze teams! 

Vragen kan je richten aan info@be.diem25.org