Eind 2017 besloot DiEM25 te trachten een alliantie van progressieve krachten van over gans Europa op dreef te krijgen, met een gemeenschappelijk programma in meerdere Europese landen voor de verkiezingen van het Europees parlement in Mei 2019.

Zo kwam de ‘European Spring’ tot stand. Onze beweging is verenigd achter een gedeelde visie op Europa als een gebied van democratie, duurzaamheid, voorspoed en solidariteit. ‘European Spring’ verschaft een alternatief voor de keuzen die de Europeanen moeten maken – tussen apathie en woede, tussen technocratie en autocratie, tussen dezen die de Europese Unie in haar huidige vorm verdedigen en diegenen die haar integraal en voor altijd willen vernietigen.

Wij zullen deelnemen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement in Mei 2019, met een pan-Europees beleidsprogramma, een transnationale lijst kandidaten en een ‘spitzenkandidat’ (een boegbeeld).

Het zal de eerste stap zijn voor onze partij om Europa terug in handen te nemen en om die daarover een directe stem zal geven aan haar volkeren over de manier om zich grondig te hervormen in een gemeenschappelijk project dat voor Europa vrede, voorspoed en welzijn voor iedereen creëert. 

Er mag geen tijd worden verloren: sluit aan bij de ‘European Spring’ – beweging en help de toekomst van Europa vorm te geven.