Democracy in Europe Movement 2025 (DiEM25) werd opgericht om een alternatief te bieden aan die Europeanen die de EU in stand willen houden om die te veranderen. Wij stellen voor onze economieën weer gezond te maken door middel van progressieve, groene investeringen voor het continent en een constitutief proces dat zal leiden in 2025, tot de vorming van een democratische grondwet voor alle Europeanen, waardoor  de EU, democratisch, volledig verantwoording  zal verschuldigd zijn aan haar burgers.

Het huidig systeem kan niet behouden worden, de natiestaten kunnen niet met succes de enorme uitdagingen van onze toekomst aan. Dus: kom ons vervoegen als we, vanuit de basis naar de top, een Europa bouwen, dat de meest basale  van alle politieke waarden respecteert: democratie. Carpe DiEM!

Sinds de oprichting van DiEM25 in het begin van 2016, hebben we vele lokale groepen opgericht doorheen heel Europa (de zogenaamde ‘DiEM25 Spontaneous Collectives’ of ‘DSC’s’) en ook nationale groepen die het werk in elk land coördineren (‘National Collectives’, of ‘NC’s’). Ons Coordinating Collective (CC) stuurt de strategische prioriteiten van de beweging op een pan-Europees niveau. Kom ons vervoegen en wordt een deel van de eerste pan-Europese beweging.